Желаеш ли да надникнеш отвъд света на мъгълите и да се потопиш в нашия свят, в който и най-развинтените фантазии са възможни?.

  • Имаш интерес към сценичните изкуства и желаеш да разшириш познанията си и в магичното?
  • Интересуваш се от психология на заблудата?
  • Желаеш да развиеш нови качества като самодисциплина, креативност, критично мислене и сръчност?
  • Иска ти се да се социализираш по-лесно?
  • Искаш да си душата на всяка компания?
  • Търсиш нови запознанства с интересни хора, които да те приемат в своята общност?

Наученото може да бъде използвано и извън магичното изкуство, в различни сфери от личния и професионалния живот. Развива социалните отношения. Подобрява публичното говорене и изяви. Раздвижва логиката и критичното мислене.
И най- важното – магията е уникално хоби и отваря врати към един необятен свят, който включва различни науки и психологически похвати, които ще ти бъдат от ползва завинаги.

Ако намираш поне част от себе си в описанието по-горе, то ТИ СИ ПОДХОДЯЩ!

 НА КАКВО ЩЕ ТЕ НАУЧИ MAGIC WAND – ПЪРВИ РАНГ?

Разчупване на леда в непозната среда и по-лесно социализиране!
Тук няма нужда от разяснение. Един добре представен фокус грабва вниманието на всички. И това важи както за децата, така и за възрастните. Ако решиш да покажеш фокус на парти или на работното си място, дори на приятел, който стои до теб в заведение, ще забележиш колко магнетично действа това на околните хора. Твоето изпълнение грабва интереса им моментално и обикновено до края на фокуса ще си събрал поне няколко души публика. Ще те попитат как си го направил, а това автоматично те прави мистериозен в техните очи. Хората обичат мистерията! Ако например си момче, което се чувства срамежливо в компания на момичета, е достатъчно само да научиш няколко фокуса и ще се убедиш колко по-лесно е да завържеш разговор с момиче, което е впечатлено от способностите ти. Кои обаче са правилните фокуси и по какъв начин трява да бъдат представени, е тънкостта на нашето изкуство.
Усъвършенстване на критичното мислене !
Изучаването на фокуси изисква да мислиш критично. А критичното мислене е ценно умение, което можеш да използваш във всяка сфера от живота си. Няколко основни момента, на които курсът обръща внимание са: Анализ; Извод; Интерпретация; Промяна; Оценка; Разяснение
Самодисциплина!
Тя е друг вид критично мислене. Нужни са самодисциплина и търпение за да придобиеш ново умение. Някои фокуси изискват използването на сръчност, а за да станеш сръчен се изисква самодисциплина. Същото е с менталните фокуси или сценичната хипноза, които вместо физическа сръчност изискват психическа подготовка, внимателно подбран сценарий и правилно отношение и взаимодействие с публиката. Необходимо е всеки ден да отделяш време за упражнения. И всеки път когато решиш да учиш нов фокус, ще трябва да ползваш тази самодисциплина отново и отново.
Усъвършенстване на креативността!
Веднъж когато усъвършенстваш основните техники в магичното изкуство, ще започнеш да си измисляш собствени фокуси. Фокусниците постоянно правят това за да поддържат представленията си уникални и свежи. Магията е много креативно изкуство с необятни възможности за нови трикове, които се базират на стари техники и методи. Когато учиш даден фокус, ти взимаш и от креативността на човека, който го е измислил. Създавайки нови трикове, ти не само оставяш публиката си смаяна, но и предлагаш на останалите да се учат от твоята собствена креативност.
Придобиване на самоувереност и харизма!
Харизмата е определение за чар, който кара другите да те забележат и да желаят да бъдат в компанията ти. Харизмата печели доверието на околните, а кой не иска да притежава това качество? Магията предава харизматичен дух на изпълнителя като го кара да изпъква със способности, които нормалните хора не притежават. Оттам расте самочувствието на фокусника, а то е абсолютно необходимо ако той иска да учи все по-сложни и трудни за овладяване трикове. Това се наблюдава при много професионални фокусници, които са започнали кариерата си с трикове с карти, а в един момент стават сценични илюзионисти и дори хипнотизатори. Фокусниците трябва да бъдат добри презентатори за да убедят зрителя, че това което той си мисли, че вижда всъщност се случва наистина. А това ще се случи ако притежаваш харизма.
Как да бъдеш звездата на компанията!
Разбира се, че обичаш семейството и приятелите си. Не би ли искал да можеш да ги забавляваш и да получиш още по-голям респект от тях? Усвояването на добри фокуси ще ти осигури това, а изумените им погледи ще се запечатат завинаги в съзнанието ти. Самата дума “магия” привлича вниманието на всички. Твоите роднини и приятели с нетърпение ще те очакват на всяко следващо събиране за да покажеш новите си трикове.

Илюзионното изкуство се отличава от всички останали с един любопитен факт – всеки човек на света умее да прави поне един фокус.
В днешно време на глобализация и интернет, достъпът до информация е бърз и лесен и всеки заинтересован може да научи повече. Това обаче дава и своите минуси – голяма част от младите фокусници игнорират най-важните моменти в презентацията на фокуси. Основните такива са липсата на индивидуалност и заблудата, че ако научим няколко фокуса от интернет, ще бъдем същ толкова добри колкото Динамо.

КАК МАГИЯТА ПОМАГА НА ДЕЦАТА?

Магията в реалния свят
Магията има своите корени в света на фантазиите, но магичното изкуство е това, което я пренася в реалния свят. То е особено полезно за децата, защото в сравнение с видео игрите, ученето на нови фокуси не им носи мигновени награди. Детето научава, че трябва да положи усилия за да получи наградата. А това е най-важният житейски урок за него.
Придобиване на сръчност и фина моторика
Много деца са неловки, защото двигателните им умения не са напълно развити. Други може да са просто небрежни. Но нито един добър фокусник не е нито неловък, нито небрежен. Изучаването на фокуси включва много практика с ръцете и пръстите. Това подобрява умението за сръчност у децата. Дори ако детето загуби интерес и не продължи да учи фокуси, придобитата вече сръчност ще му бъде полезна завинаги.
Социализиране при децата
Когато показва фокуси пред публика, фокусникът трябва да бъде уверен в себе си и да знае как да комуникира с хората, така че те да го харесат и да останат до края на шоуто му. Това всъщност не е по-различно от успешно минаване на интервю за работа. Децата се научават как да влизат в роля и как да контролират вниманието на другите. Това е чудесно упражнение за преминаване в света на възрастните, независимо дали детето се занимава сериозно с фокуси или не.
Страхотно хоби
Когато детето порастне и кандидатства в гимназия или колеж, почти всички документи изискват то да посочи своето хоби и интереси. Магията е хоби, което е едновременно уникално и впечатляващо. Училището ще знае, че детето е упорито и решително, тъй като вече е придобило уменията на толкова трудно изкуство. Ако оценките на детето са на границата за приемане, е възможно други фактори като хоби и странични занимания да повлияят на приема му.
Преодоляване на анти-социалния синдром
Често чуваме как деца стават жертва на тормоз в училище. Тези нещастни същества обикновено порастват социално изолирани и остават без приятели. Дете, което се е научило как да общува с другите благодарение на хобито си, разбира как да се свързва ефективно с другите деца. Да не говорим, че умението му да прави фокуси с монети и карти ще го направи популярно сред останалите деца и то никога няма да попадне в сянката на изолацията.

КАК МОГА ДА СТАНА ЧАСТ ОТ ТОВА ИЗКУСТВО И КАКВО ЩЕ МИ СТРУВА?

Илюзионното изкуство не поставя никакви ограничения към артистите или сценичното представяне. Няма възрастови или други бариери за да станеш фокусник. В нашата общност има както деца, така и хора в пенсионна възраст, които тепърва започват да учат и да излизат пред публика.
Веднъж започнеш ли да се занимаваш с магия, ти вече ставаш част от изкуството. От тук нататък се изисква време за учене и усъвършенстване.
Щом веднъж преминеш прага към магичния свят, ще имаш до себе си професионални магьосници, които ще те напътстват и помагат през цялото време.
Това може да се случи още на следващият курс, който започва:

Провежда се
Неделя – 14:00 до 16:30
Групата
2 до 6 души, не разчитай, че ще останат места!
Време
Продължителността на курса е шест седмици – 3 учебни часа на седмица,  като ще се провежда неделя!
Цена
*Цената на курса е 480 лв.

*Предлагаме и форма на индивитуално(персонално) обучение с възможност за удобен за вас ден/час – 960лв.

И за да бъдем максимално коректни и честни с теб, сме готови да възстановим платената от теб сума ако решиш, че не си доволен от курса и той не е за теб. Не губиш нищо друго освен опита и тайните, на които сме готови да те посветим.
Когато завършиш обучението, автоматично ставаш част от сплотената магическа група на MagicBar като започваш да получаваш редовни покани за участия на нашата сцена и на външни събития!


Важно!Лесно може да се запишеш, само попълни данните във формата и ела навреме в споменатия ден и час! 

Какво е да си част от историята на магичното изкуство?
Тя е много древна и много по-голяма от теб. Много хора преди теб са учили и практикували фокуси, също като теб. Много от тях дори са рискували живота си в опасни номера. Но те са повярвали в занаята си достатъчно за да поемат този риск. Това се нарича вяра в кариерата. Фокусите, които правиш днес имат своите корени в магията, изпълнявана преди векове!

Кой не би искал да бъде част от това?
Това са някои от причините, за които си струва да се захванеш с това изкуство, независимо дали си дете или възрастен. Магията е философско и иновативно хоби, което носи радост на другите. А не е ли това най-ценното в живота?

Артистите на MagicBar обсъждат в детайли всеки проблем и дават персонални съвети как да бъде решен.  Нашата програма по обучение е подходяща за начинаещи, любители и хора, които желаят да развият личностни умения в широк спектър.   Повече информация за нас, как сме стигнали дотук и това, което правим може да намериш тук!

Гордеем се със своите дългосрочни отношения и постоянно разширяваме кръга си от магически приятели, с които споделяме емоции, вълнения и мисли свързани с любимото ни изкуство!
Независимо дали ще се запишеш за този курс или просто ползваш някой от нашите продукти, ние през цялото време ще сме до теб и ще ти помагаме с всичко, от което се нуждаеш.

Цена
*Цената за курса е 480 лв.

*Предлагаме и форма на индивитуално(персонално) обучение с възможност за удобен за вас ден/час – 960лв.

Важно!Запиши се в нашата форма преди да се запълни групата!
Ако пропуснеш да се присъединиш към следващата група, може да се наложи да почакаш докато се събере нова.

Ако имаш допълнителни въпроси или искаш лично да ти разкажем повече за обучението, можеш да ни посетиш в MagicBar и да се запознаеш с нас на живо.